Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Artykuły
Kwantowa rzeczywistość - dr Danuta Adamska-Rutkowska
Przekłamane przekazy chrześcijaństwa - Igor Witkowski
Instrukcje przebudzenia - Igor Witkowski
Produkt dnia
Eukalipekt - Eliksir z eukaliptusa (240ml)
Eukalipekt - Eliksir z eukaliptusa (240ml)
72,00 zł 45,00 zł
szt.
Sekrety Watykanu. Od świętego Piotra do Benedykta XVI
Sekrety Watykanu. Od świętego Piotra do Benedykta XVI
37,80 zł 19,90 zł
egz.

Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa

gluten_free.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 33,40 zł 39,30 zł 33.40
quantity egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Władze państwowe, specjaliści od żywienia i pracownicy przemysłu rolno-spożywczego zachęcają do coraz większego spożywania produktów zbożowych „dla zdrowia”. Tymczasem badanie przeprowadzone przez Juliena Venessona pokazuje, że możemy cieszyć się lepszym zdrowiem, jeśli z naszej diety wykluczymy pszenicę.

Autor, konsultant w dziedzinie żywienia i dziennikarz naukowy, piszący dla wielu specjalistycznych stron internetowych oraz zajmujący się kształceniem profesjonalistów, dzieli się w tej książce mało znanymi faktami na temat glutenu. Ujawnia, że aby ograniczyć głód na świecie i zwiększyć wydajność, agronomowie w dużej mierze zmodyfikowali geny pszenicy. Powołali tym samym do życia potworne odmiany tego zboża, które zawierają znacznie więcej glutenu niż pszenica z czasów naszych przodków.

Nic zatem dziwnego, że obecnie aż jedna na trzy osoby może wykazywać wrażliwość na to białko, nawet o tym nie wiedząc. Lekarze nie podejrzewają, że za chroniczne zmęczenie, kłopoty z trawieniem i nastrojem, bóle głowy, artrozę, zawroty, neuropatie lub bóle mięśniowe odpowiedzialna jest pszenica! Co więcej, u osób z predyspozycjami genetycznymi gluten jest czynnikiem wyzwalającym choroby autoimmunologiczne: celiakię, chorobę Crohna, stwardnienie rozsiane, cukrzycę typu 1 czy reumatoidalne zapalenie stawów.

Niniejsze dzieło stanowi syntezę prowadzonych badań naukowych nad glutenem oraz przeprowadzonych rozmów, wyłącznie ze specjalistami w tej dziedzinie.
Postaw na świadome odżywianie!

Autor: Julien Venesson
Tłumacz: Anna Marczuk

Dane techniczne

Autor Julien Venesson
Tłumacz Anna Marczuk
Data wydania 2016, Listopad
Numer wydania 1
ISBN 9788365404404
Liczba stron 240
Wymiary 145 x 205 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Whistleblower - Demaskatorzy
Whistleblower - Demaskatorzy
49,00 zł 44,00 zł
egz.
Zapomniana cywilizacja
Zapomniana cywilizacja
59,80 zł 24,90 zł
egz.
Biomłodość. Jak cofnąć zegar biologiczny
Biomłodość. Jak cofnąć zegar biologiczny
34,90 zł 31,40 zł
egz.
Odkrycie grobowca Tutanchamona
Odkrycie grobowca Tutanchamona
39,80 zł 19,90 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl