Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Artykuły
Kwantowa rzeczywistość - dr Danuta Adamska-Rutkowska
Przekłamane przekazy chrześcijaństwa - Igor Witkowski
Instrukcje przebudzenia - Igor Witkowski
Produkt dnia
Poszukiwacze zaginionej wiedzy
Poszukiwacze zaginionej wiedzy
39,80 zł 19,90 zł
egz.

Niebezpieczne zboża Groźny gluten. Dlaczego zboża mogą być niebezpieczne dla Twojego zdrowia ?

  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 27,50 zł 34,30 zł 27.50
Cena w innych sklepach: 34,30 zł
quantity egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Niemal we wszystkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem codziennej diety. Mogą przybierać formę chleba, placków, bułek, ciastek, makaronów, płatków i wielu innych. Spożywamy je od wczesnego dzieciństwa do późnej starości, wierząc święcie, że są niezbędne dla zdrowia i bardzo pożywne. Czy jest tak naprawdę?

Od dawna wiadomo, że wiele poważnych chorób ma związek z nietolerancją i alergią na białka, znajdującego się w zbożach. Dla osób, które są uczulone na gluten, produkty zbożowe są trucizną zagrażającą ich życiu. Natomiast dla tych, którzy nie tolerują glutenu, spożywanie tych produktów powoduje dolegliwości nie tylko jelitowe, ale może być także przyczyną wielu chorób, z nowotworami i chorobami z autoagresji włącznie. Co zatem robić i jakiej szukać alternatywy?
Dzięki Bożenie Przyjemskiej, naturoterapeutce, osteopatce i dietetyczce, będziesz mógł przekonać się o wartościach terapeutycznych diet, które pomagają w leczeniu i zapobieganiu wielu poważnych chorób, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Autorka dogłębnie analizuje najnowsze publikacje medyczne, pochodzące z polskich i angielskojęzycznych źródeł, dotyczące uczuleń i nietolerancji glutenu.

W tej książce znajdziesz również wiele informacji na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć m.in. takie choroby jak: nowotwory, osteoporozę, choroby zapalne jelit, choroby autoimmunologiczne, przewlekłe bóle, kłopoty z trawieniem i przyswajaniem, bezpłodność, a także wiele innych poważnych dolegliwości. Dodatkowym atutem tej publikacji są zawarte w niej przepisy zarówno dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej, jak i Specyficznej Diety Węglowodanowej.
Zdrowe życie bez glutenu.

Autor: Bożena Przyjemska

Dane techniczne

Autor Bożena Przyjemska
Data wydania 2014, Marzec
Numer wydania 2
ISBN 978-83-64278-16-7
Liczba stron 280
Wymiary 145 x 205 mm
Okładka miękka

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl