Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Artykuły
Kwantowa rzeczywistość - dr Danuta Adamska-Rutkowska
Przekłamane przekazy chrześcijaństwa - Igor Witkowski
Instrukcje przebudzenia - Igor Witkowski
Produkt dnia
Bogowie Edenu
Bogowie Edenu
59,80 zł 26,90 zł
egz.

Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora

tajniki_suszenia_zywnosci.JPG
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 38,20 zł 44,90 zł 38.20
quantity egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.

W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
• zalet domowego suszenia żywności;
• mechanizmu działania dehydratora;
• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;
• zasad bezpieczeństwa żywnościowego;
• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;
• produktów najlepiej nadających się do suszenia;
• czynników wpływających na czas suszenia żywności;
• sposobów przygotowywania żywności do suszenia;
• przechowywania wysuszonych produktów.

Suszone produkty to świetna przekąska, ale też niezwykły dodatek w naszej codziennej kuchni. Suszone owoce czy orzechy mam zawsze pod ręką w aucie, gdy dopadnie mnie głód. Suszone mięso, warzywa i zioła często goszczą w moim menu, bo są bardzo aromatycznym składnikiem dań. Ważne, by suszonki były dobrej jakości, bez zbędnych dodatków czy szkodliwych polepszaczy. Najlepiej robić je samemu. Z tą książką – prawdziwą encyklopedią suszenia żywności – nie będzie to wcale skomplikowane, a za to ile da przyjemności dla podniebienia i korzyści zdrowotnych!
(Ewa Wachowicz)

Jeżeli myślisz, że suszarka do owoców może ci służyć jedynie do produkcji czipsów jabłkowych czy suszonych śliwek, to jesteś w błędzie! Książka Michelle Keogh nie tylko dostarcza niecodziennych pomysłów na suszone smakołyki, lecz także pokazuje, na co zwrócić uwagę przy wyborze tego urządzenia, jakich błędów unikać w procesie przygotowywania produktów i jak przechowywać suszone wyroby, aby nie traciły swoich właściwości i aromatu. Tajniki suszenia żywności to poradnik kompletny – pomoże ci oswoić suszarkę, maksymalnie ją wykorzystać i cały rok cieszyć się zdrowymi, domowymi przetworami.
(Agata Gregorowicz)

Autor: Michelle Keogh
Tłumacz: Ewa Kleszcz

Dane techniczne

Autor Michelle Keogh
Tłumacz Ewa Kleszcz
Data wydania 2016, Wrzesień
Numer wydania 1
ISBN 9788375795202
Liczba stron 192
Wymiary 200 x 220 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Sirius-D Classic (100g)
Sirius-D Classic (100g)
145,00 zł
szt.
Ewangelia Tomasza w komentarzach Osho
Ewangelia Tomasza w komentarzach Osho
59,00 zł
egz.
Sztuka fermentacji
Sztuka fermentacji
79,90 zł 67,90 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl