Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
- Sirius-D Classic (100g)
- Sirius-D Sport (100g) o smaku kurkumy i cynamonu - podwójna moc
- Otwarcie trzeciego oka
- Dlaczego religie muszą ustąpić miejsca wyższej duchowości? Cz.2
- Narum Baby PROBIOTYK DLA DZIECI (0-3)
- Dlaczego religie muszą ustąpić miejsca wyższej duchowości? Cz.1
- Pojemnik do kompostowania Bokashi Organko
- Potęga intencji. Naucz się współtworzyć swój świat
- Rozmowy z Bogiem po polsku. Część 1
- Świadomość Wszechistnienia. Pytania do Akaszy. Świadomość wznosząca Ducha
Wolni od glutenu
Cena regularna:
44,90 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Doktor Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu, przedstawia przełomowy sposób na życie bez tego składnika niektórych zbóż . Udowadnia, że miliony ludzi mogą skorzystać na rezygnacji z glutenu.
Książka "Wolni od glutenu" doktora Alessio Fasano przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. Oddziela fakty naukowe od mitów narosłych wokół tej choroby, tłumaczy wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze. Wszystko to sprawia, że książka Wolni od glutenu umożliwia czytelnikom podjęcie najlepszej decyzji w sprawie metod leczenia. Doktor Fasano opisał także wpływ glutenu na depresję, poczucie niepokoju czy „zamglenie umysłu”, jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi autyzm (ASD) i schizofrenię.
„Komu szkodzi gluten? Jak to sprawdzić? Jak żyć bez glutenu? Doktora Alessio Fasano w fachowy, a jednocześnie przystępny i ciekawy sposób rozwiewa wszelkie wątpliwości. Polecam tę książkę wszystkim osobom, które chcą uporządkować i pogłębić swoją wiedzę na temat celiakii, alergii i nadwrażliwości na gluten.”
(Małgorzata Źródlak Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej)
„Wiele osób wciąż nie dowierza, że nadwrażliwość na gluten może prowadzić do różnych dolegliwości i schorzeń, w tym nawet ciężkich zaburzeń neurologicznych, chorób mięśni, stawów, czy skóry, również u osób bez celiakii. Doktor Fasano, najwybitniejszy „ekspert od glutenu” na świecie w swojej książce, a także podczas wykładów dla dietetyków i lekarzy, w których uczestniczyłam, wyjaśnia kontrowersje, przedstawia dostępne metody diagnostyczne i obala mity związane z glutenem.”
(Małgorzata Desmond, specjalistka medycyny żywienia i dietetyk, przewodnicząca Rady Naukowej Fundacji WIEMY CO JEMY Nauka i Edukacja Społeczna dla Zdrowia)
Dr Alessio Fasano – gastroenterolog, pediatra i naukowiec oraz założyciel i dyrektor Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital
Susie Flaherty – redaktorka i autorka publikacji poświęconych szkolnictwu wyższemu. Obecnie kieruje działem komunikacji Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital
Tłumacz: Jerzy Wołk-Łaniewski
Dane techniczne
Autor | Alessio Fasano, Susan Flaherty |
Tłumacz | Jerzy Wołk-Łaniewski |
Data wydania | 2016, Czerwiec |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788364190100 |
Liczba stron | 432 |
Wymiary | 145 x 215 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.