Wolni od glutenu

wolni_od_glutenu.JPG
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 33,00 zł

Cena regularna: 44,90 zł

33.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 44,90 zł
ilość egz.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Doktor Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu, przedstawia przełomowy sposób na życie bez tego składnika niektórych zbóż . Udowadnia, że miliony ludzi mogą skorzystać na rezygnacji z glutenu.

Książka "Wolni od glutenu" doktora Alessio Fasano przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. Oddziela fakty naukowe od mitów narosłych wokół tej choroby, tłumaczy wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze. Wszystko to sprawia, że książka Wolni od glutenu umożliwia czytelnikom podjęcie najlepszej decyzji w sprawie metod leczenia. Doktor Fasano opisał także wpływ glutenu na depresję, poczucie niepokoju czy „zamglenie umysłu”, jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi autyzm (ASD) i schizofrenię.

„Komu szkodzi gluten? Jak to sprawdzić? Jak żyć bez glutenu? Doktora Alessio Fasano w fachowy, a jednocześnie przystępny i ciekawy sposób rozwiewa wszelkie wątpliwości. Polecam tę książkę wszystkim osobom, które chcą uporządkować i pogłębić swoją wiedzę na temat celiakii, alergii i nadwrażliwości na gluten.”
(Małgorzata Źródlak Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej)

„Wiele osób wciąż nie dowierza, że nadwrażliwość na gluten może prowadzić do różnych dolegliwości i schorzeń, w tym nawet ciężkich zaburzeń neurologicznych, chorób mięśni, stawów, czy skóry, również u osób bez celiakii. Doktor Fasano, najwybitniejszy „ekspert od glutenu” na świecie w swojej książce, a także podczas wykładów dla dietetyków i lekarzy, w których uczestniczyłam, wyjaśnia kontrowersje, przedstawia dostępne metody diagnostyczne i obala mity związane z glutenem.”
(Małgorzata Desmond, specjalistka medycyny żywienia i dietetyk, przewodnicząca Rady Naukowej Fundacji WIEMY CO JEMY Nauka i Edukacja Społeczna dla Zdrowia)

Dr Alessio Fasano – gastroenterolog, pediatra i naukowiec oraz założyciel i dyrektor Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital

Susie Flaherty – redaktorka i autorka publikacji poświęconych szkolnictwu wyższemu. Obecnie kieruje działem komunikacji Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital

Tłumacz: Jerzy Wołk-Łaniewski

Dane techniczne

Autor Alessio Fasano, Susan Flaherty
Tłumacz Jerzy Wołk-Łaniewski
Data wydania 2016, Czerwiec
Numer wydania 1
ISBN 9788364190100
Liczba stron 432
Wymiary 145 x 215 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl