
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Prenumerata NŚ 2021 (roczna - Polska)
- Klucze Henocha - Księga Wiedzy
- Samoleczenie metodą BSM + VCD gratis. Będziesz żyć długo i zdrowo
- Narimax Fast - metabiotyk 200 mg, (30 kapsułek)
- Przemiany na Ziemi jako wrota do przyszłości
- Największe kłamstwa współczesnej medycyny czyli gorzka prawda o leczeniu
- Kryształ górski surowy
- Nieznany Świat 2/2021 (362)
- Sny. Czego możemy się z nich dowiedzieć? (autograf)
- Prawdziwe źródła Polski
Narum. Zsiadłe mleko, (5 saszetek)






Opis
Zakwaska do przygotowania Zsiadłego mleka Narine w domu.
Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra zsiadłego mleka Narine z 1 litra mleka.
Właściwości:
Sfermentowany napój mleczny "Narine" to fermentowany produkt mleczny, który jest mlekiem poddanym fermentacji z użyciem bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine. W wyniku fermentacji mlekowej dochodzi do zmiany (rozszczepienia na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez ludzkie ciało niż mleko.
Sposób przygotowania:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.
3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
lub:
4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C
Okres przydatności do zużycia: 2 lata
Wyłączny dystrybutor: Narine Michał Toczyłowski, ul. Świeradowska 47, 02-662 Warszawa
Producent: "VITAWAY" LLC, 0010, Republic of Armenia, Yerevan, Vardanantd str, lane2, bldg. 4/39
Dane techniczne
Model | opakowanie 5 saszetek |
Tagi | probiotyk narine narum |