Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Produkt dnia
Przepowiednie Ojca Klimuszki
Przepowiednie Ojca Klimuszki
11,90 zł 9,90 zł
egz.
Przemiany na Ziemi jako wrota do przyszłości
Przemiany na Ziemi jako wrota do przyszłości
52,00 zł 40,00 zł
egz.
Nie ma przypadków. Wspomnienia terapeutki
Nie ma przypadków. Wspomnienia terapeutki
36,00 zł 18,00 zł
egz.
Muhammad. Opowieść o ostatnim proroku
Muhammad. Opowieść o ostatnim proroku
37,00 zł 25,00 zł
egz.

Narum. Zsiadłe mleko, (5 saszetek)

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 38,90 zł 38.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: VITAWAY LLC

Opis

Zakwaska do przygotowania Zsiadłego mleka Narine w domu.

Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra zsiadłego mleka Narine z 1 litra mleka.

Właściwości:
Sfermentowany napój mleczny "Narine" to fermentowany produkt mleczny, który jest mlekiem poddanym fermentacji z użyciem bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus acidophilus szczep n.v. EP 317/402 Narine. W wyniku fermentacji mlekowej dochodzi do zmiany (rozszczepienia na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez ludzkie ciało niż mleko.

Sposób przygotowania:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.
2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.

4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:

4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na minimum 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

lub:

4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi powyżej 12 godzin. Po tym czasie sprawdź czy konsystencja się zmieniła, jeżeli tak to wymij i wstaw do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Wyłączny dystrybutor: Narine Michał Toczyłowski, ul. Świeradowska 47, 02-662 Warszawa

Producent: "VITAWAY" LLC, 0010, Republic of Armenia, Yerevan, Vardanantd str, lane2, bldg. 4/39

Dane techniczne

Model opakowanie 5 saszetek
Tagi probiotyk narine narum

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl