Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
- Język cudów. Naucz się rozmawiać ze zwierzętami
- Rozmowy z Bogiem i nie tylko.... cz. II
- Biblia a reinkarnacja. Albo listy do Teofila
- Pasta do zębów Dabur Herbal Neem (100ml)
- Narum Fast - metabiotyk 200 mg, (30 kapsułek)
- Api Immunal z kurkumą, ekstraktem z kocanki włoskiej i witaminą C (60 kapsułek)
- PILONYX
- Klucze Henocha - Księga Wiedzy
- Być w świecie, ale nie z tego świata
- Prenumerata NŚ 2025 (roczna - Polska)
Dieta Kliniki Mayo
Cena regularna:
49,90 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Dieta opracowana przez specjalistów leczenia otyłości Kliniki Mayo.
Dobrze się odżywiaj. Ciesz się życiem. Zrzucaj zbędne kilogramy.
Pracując z tysiącami pacjentów, ustaliliśmy, jakim podstawowym nawykom hołdują osoby utrzymujące prawidłową masę ciała, a jakim mające problemy z nadwagą. Tworząc Dietę Kliniki Mayo, sprowadziliśmy wyniki tych badań do pięciu prostych nawyków, których należy przestrzegać, żeby pozbyć się zbędnych kilogramów, oraz pięciu, z którymi powinno się zerwać, żeby uchronić się przed efektem jo-jo. Ponadto postaraliśmy się, żeby cały program był łatwy w realizacji, bo tylko taki ma szansę powodzenia.
Dieta Kliniki Mayo składa się z trzech części. Pierwsza pomaga rozpocząć program odchudzania, druga pozostać na właściwej drodze, a trzecia zapewnia wiedzę i narzędzia potrzebne, by na stałe utrzymać pożądaną masę ciała.
- Zrzucaj kilogramy! to dwutygodniowy program szybkiego startu, opracowany tak, by pomóc ci zrzucić 2,5 do 4,5 kg w bezpieczny i zdrowy sposób.
- Żyj lekko! to długofalowy program, podczas którego będziesz nadal chudnąć, teraz w tempie od pół do około jednego kilograma tygodniowo, do czasu, aż osiągniesz pożądaną masę ciała. Następnie dowiesz się, jak ją utrzymać przez resztę życia.
- Dodatki to jadłospisy, przepisy kulinarne, wskazówki na temat przezwyciężania trudności i wiele innych przydatnych informacji, które pomogą ci realizować dietę.
Donald Hensrud, lekarz i specjalista w dziedzinie zdrowia publicznego, jest kierownikiem Zakładu Medycyny Prewencyjnej, Medycyny Pracy i Medycyny Kosmicznej oraz konsultantem Zakładu Endokrynologii, Metabolizmu i Żywienia w Klinice Mayo w Rochester w stanie Minnesota. Ponadto jest profesorem nadzwyczajnym medycyny prewencyjnej i żywienia w College of Medicine Kliniki Mayo. Jako wybitny specjalista doradza pacjentom, jak osiągnąć i utrzymać prawidłową masę ciała. Prowadzi również badania naukowe związane z kontrolą masy ciała oraz wygłasza wykłady i pisze artykuły na tematy związane z żywieniem. Współpracował przy publikacji dwóch nagrodzonych książek kucharskich Kliniki Mayo.
Autor: Praca zbiorowa
Tłumacz: Bożena Jóźwiak
Dane techniczne
Autor | Praca zbiorowa |
Tłumacz | Bożena Jóźwiak |
Data wydania | 2011, Kwiecień |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 978-83-7510-544-5 |
Liczba stron | 254 |
Wymiary | 195 x 240 mm |
Okładka | twarda |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.