
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Pasta do zębów Dabur Herbal Neem (100ml)
- Genialne jelita. Jak mądrze odżywiać swój "drugi mózg"
- Prenumerata NŚ 2025 (roczna - Polska)
- Tajne stowarzyszenia 3 - Wojna wolnomularzy. Wysoki hierarcha wolnomurarski ujawnia
- Książka o tabu na drodze do samopoznania
- Tak wymyślono chrześcijaństwo
- Pasta do zębów Dabur Herbal Goździk (100ml)
- Dzieci nowego tysiąclecia. Dzieci Indygo zmieniają świat
- Kryształowe Dziecko. Kim naprawdę jesteś?
- Podróż do domu. Przypowieść Kryona
Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja!
Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Siergei Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje.
Brzoza, topola, tatarak, czeremcha, koniczyna, ślaz, mniszek, szarłat, trawa… te rośliny znajdziesz na najbliższej łące, w lesie, ogródku czy na trawniku. I wszystkie możesz bezpiecznie zjeść, zupełnie za darmo!
Przed tobą przewodnik po fascynującym i bogatym w nowe smaki i wartości odżywcze świecie jadalnych roślin!
Wskazówki Sergeia, doświadczonego w zbieractwie dzikich roślin, pozwolą ci z łatwością opanować:
- podstawowe zasady bezpiecznego zbierania ponad 60 dzikich roślin,
- sposoby identyfikacji jadalnych roślin i rozpoznawanie tych trujących,
- metody konserwacji, dzięki którym można je dłużej przechowywać i przetwarzać w zdrowe posiłki.
Książka zawiera także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.
Zainspiruj się poszukiwaniami Siergeia Boutenko i odkryj, że twoje najbliższe podwórko jest pełne darmowego, zdrowego jedzenia!
Kiedy Siergei Boutenko miał 13 lat, rodzice zabrali go na szlak Pacific Crest, ciągnący się przez 4264 km z Meksyku do Kanady. Podczas wędrówki kilkukrotnie doświadczyli głodu i zostali zmuszeni, by nauczyć się zbierać dzikie rośliny jadalne w celu utrzymania się przy życiu. Spożywanie takiej żywności przez 6 miesięcy poprawiło zdrowie całej rodziny i pomogło z sukcesem zakończyć wyprawę. Umiejętności zdobyte podczas tej wyprawy zainspirowały Siergeja do dalszego wprowadzania dzikich roślin do codziennej diety.
Z chęcią dzieli się ON swoją wiedzą i wiele podróżuje po całym świecie, prowadząc seminaria na temat zbierania dzikich roślin i zdrowego stylu życia. Prowadzi również stronę internetową, udziela się w mediach społecznościowych oraz stworzył pierwszą aplikację dotyczącą dzikich roślin jadalnych.
Tłumacz: Marta Szelichowska-Kiziniewicz
Dane techniczne
Autor | Sergei Boutenko |
Tłumacz | Marta Szelichowska-Kiziniewicz |
Data wydania | 2024 |
Numer wydania | 2 |
ISBN | 9788383710556 |
Liczba stron | 312 |
Wymiary | 145 x 205 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.