Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Zapoznałem się z Polityką Prywatności i Regulaminem Newslettera i wyrażam zgodę na otrzymywanie wiadomości.
Produkt dnia
CELLFOOD WITAMINA C+ (spray) (118 ml)
CELLFOOD WITAMINA C+ (spray) (118 ml)
189,00 zł 149,00 zł
egz.
Buski żel siarczkowy chłodzący (200g)
Buski żel siarczkowy chłodzący (200g)
19,00 zł 14,00 zł
szt.
BODHI - Medytacyjna
BODHI - Medytacyjna
29,00 zł
szt.
CELLFOOD DIET SWITCH krople (118 ml)
CELLFOOD DIET SWITCH krople (118 ml)
189,00 zł 149,00 zł
egz.
Cellfood Oxygen Gel (50 ml)
Cellfood Oxygen Gel (50 ml)
299,00 zł 190,00 zł
szt.
Szampon uzdrowiskowy mineralny z biosiarką (200g)
Szampon uzdrowiskowy mineralny z biosiarką (200g)
18,00 zł 12,00 zł
szt.
PILONYX
PILONYX
25,00 zł
egz.
CELLFOOD MSM spray (30ml)
CELLFOOD MSM spray (30ml)
229,00 zł 170,00 zł
szt.
Żel siarczkowy - Serum Psorino  (100 g) - KROK 1
Żel siarczkowy - Serum Psorino (100 g) - KROK 1
35,00 zł 26,00 zł
szt.

Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa

gluten_free.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 24,00 zł 39,30 zł 24.00
ilość egz.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Władze państwowe, specjaliści od żywienia i pracownicy przemysłu rolno-spożywczego zachęcają do coraz większego spożywania produktów zbożowych „dla zdrowia”. Tymczasem badanie przeprowadzone przez Juliena Venessona pokazuje, że możemy cieszyć się lepszym zdrowiem, jeśli z naszej diety wykluczymy pszenicę.

Autor, konsultant w dziedzinie żywienia i dziennikarz naukowy, piszący dla wielu specjalistycznych stron internetowych oraz zajmujący się kształceniem profesjonalistów, dzieli się w tej książce mało znanymi faktami na temat glutenu. Ujawnia, że aby ograniczyć głód na świecie i zwiększyć wydajność, agronomowie w dużej mierze zmodyfikowali geny pszenicy. Powołali tym samym do życia potworne odmiany tego zboża, które zawierają znacznie więcej glutenu niż pszenica z czasów naszych przodków.

Nic zatem dziwnego, że obecnie aż jedna na trzy osoby może wykazywać wrażliwość na to białko, nawet o tym nie wiedząc. Lekarze nie podejrzewają, że za chroniczne zmęczenie, kłopoty z trawieniem i nastrojem, bóle głowy, artrozę, zawroty, neuropatie lub bóle mięśniowe odpowiedzialna jest pszenica! Co więcej, u osób z predyspozycjami genetycznymi gluten jest czynnikiem wyzwalającym choroby autoimmunologiczne: celiakię, chorobę Crohna, stwardnienie rozsiane, cukrzycę typu 1 czy reumatoidalne zapalenie stawów.

Niniejsze dzieło stanowi syntezę prowadzonych badań naukowych nad glutenem oraz przeprowadzonych rozmów, wyłącznie ze specjalistami w tej dziedzinie.
Postaw na świadome odżywianie!

Autor: Julien Venesson
Tłumacz: Anna Marczuk

Dane techniczne

Autor Julien Venesson
Tłumacz Anna Marczuk
Data wydania 2016, Listopad
Numer wydania 1
ISBN 9788365404404
Liczba stron 240
Wymiary 145 x 205 mm
Okładka miękka
tagi Vgr*4Bj$

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl