
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Acerola (100 tabletek)
- Siedemdziesiąt Dwa Żywe Boskie Imiona Najwyższego
- Sirius-D Classic (100g)
- Suplement diety krzem z borem i jodem - SILOR + B + J (1000ml)
- Jak czytać kroniki Akaszy. Medytacje i ćwiczenia, dzięki którym uzyskasz dostęp do nieskończonego źródła mądrości i uzdrawiającej energii
- Światło, żywy duch
- Cywilizacja światła
- Przemiany na Ziemi jako wrota do przyszłości cz.2
- Quantum Shield Tarcza Energii skalarnej. Neutralizator promieniowania elektromagnetycznego. Golder (Złota). Pakiet 6 sztuk + KARTA GRATIS !
- Prawdziwe cele ludzkości i nowe spojrzenie na jej ewolucję
Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie
Cena regularna:
49,90 zł
towar niedostępny






Opis
Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem?
Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci?
Kiszone migdały?
Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej?
A może kiszoną Krwawą Mary?
Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.
Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.
Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.
"Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata."
(Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji")
"Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!"
(Maciej Nowak, krytyk kulinarny)
"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego."
(dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK)
Dane techniczne
Autor | Aleksander Baron |
Data wydania | 2022, Kwiecień |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788381036573 |
Liczba stron | 288 |
Wymiary | 163 x 210 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.