
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Tarot Marsylski - 78 kart do wróżenia
- Królestwo Boga w Tobie
- Narum Caps 150 mg (30 kapsułek)
- Nauka ukryta w Ewangeliach
- Sirius-D Classic (100g)
- Matsun Lactobacterium mazuni "Karine" Str.2 7,5g, 30 kapsułek
- Huna w religiach świata
- Kolagen + Nukleotydy (180 kapsułek)
- Narum Forte 100 mg (30 kapsułek)
- Dążenie ku światłu
Pokrzywa w ogrodzie i kuchni





Opis
Nadszedł czas na to, by zrehabilitować pokrzywę! Roślina ta to nie tylko parzący chwast. Jest doskonałym sprzymierzeńcem ogrodnika – spryskiwanie lub podlewanie warzyw i kwiatów wywarami, naparami i maceratami z pokrzyw sprawia, że wzrasta ich odporność na choroby i ataki szkodników.
Pokrzywa może również zagościć w twoim jadłospisie. Zupa z tych parzących roślin, muffiny, naleśniki, suflety, ciastka są pyszne, zdrowe i łatwo je przygotować.
Z pokrzywy można także przygotować syropy, soki i napary, które mają zbawienny wpływ na nasz organizm: pomagają leczyć m.in. choroby reumatyczne, dolegliwości żołądkowe i anginę. Mają też doskonały wpływ na naszą urodę – poprawiają stan skóry, paznokci i włosów.
W książce znajdziesz: informacje o pokrzywie i jej właściwościach, omówienie znaczenia pokrzywy w ogrodnictwie, przepisy na gnojówkę, napar, wywar i macerat z pokrzyw, których używa się głównie w ogrodach ekologicznych, informacje dotyczące wpływu pokrzywy na zdrowie i urodę, przepisy kulinarne na dania z dodatkiem pokrzyw, liczne kolorowe zdjęcia.
Dane techniczne
Autor | Guylaine Goulfier |
Tłumacz | Magdalena Żaboklicka |
Data wydania | 2010 |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788372438690 |
Liczba stron | 80 |
Wymiary | 165 x 235 mm |
Okładka | miękka |
tagi | zdrowie kuchnia ogród |