Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Zapoznałem się z Polityką Prywatności i Regulaminem Newslettera i wyrażam zgodę na otrzymywanie wiadomości.
Produkt dnia
PILONYX
PILONYX
25,00 zł 18,00 zł
egz.
Szampon z czosnkiem hiszpańskim (200ml)
Szampon z czosnkiem hiszpańskim (200ml)
18,00 zł 11,00 zł
szt.
Narum Witamina D3 + Biominerały 300 mg (30 kapsułek)
Narum Witamina D3 + Biominerały 300 mg (30 kapsułek)
49,90 zł 36,00 zł
szt.
Caricol (20 saszetek po 20 g) - Mus z papai
Caricol (20 saszetek po 20 g) - Mus z papai
97,00 zł 80,00 zł
egz.
CELLFOOD WITAMINA C+ (spray) (118 ml)
CELLFOOD WITAMINA C+ (spray) (118 ml)
189,00 zł 130,00 zł
egz.
BODHI - Medytacyjna
BODHI - Medytacyjna
29,00 zł 22,00 zł
szt.
CELLFOOD DIET SWITCH krople (118 ml)
CELLFOOD DIET SWITCH krople (118 ml)
189,00 zł 120,00 zł
egz.
LAMA - Poranna energia
LAMA - Poranna energia
29,00 zł 22,00 zł
szt.
CELLFOOD MSM spray (30ml)
CELLFOOD MSM spray (30ml)
229,00 zł 160,00 zł
szt.

Roślinna kuchnia regionalna

roslinna_kuchnia_regionalna.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 44,90 zł 49,90 zł 44.90
ilość egz.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Książka przedstawia nieco inne spojrzenie na kuchnię - dziś cenimy sobie dania mięsne, a jednak rośliny już od wieków pełniły ważną rolę w przygotowywanych posiłkach. Czy potrafimy wrócić do naszych korzeni kulinarnych i całkowicie zmienić swoją dietę?

Kulinarna podróż po wszystkich zakątkach Polski stanowi niezwykle przyjemne doznanie, które często samym opisem pobudza kubki smakowe. Proste i tanie składniki są korzystne nie tylko dla naszego portfela, ale również dla zdrowia. Właśnie dlatego dawna kuchnia polska obfitująca w produkty roślinne gwarantowała zdrowie i siły witalne, szczególnie w niższych warstwach społecznych, gdzie mięso było rarytasem.

W książce "Roślinna kuchnia regionalna" można odkryć wiele zapomnianych dań, które zachwycają smakiem. Czytelnik poznaje historię polskiej kuchni regionalnej, na którą wpływ miały warunki przyrodnicze, sytuacja polityczna czy położenie geograficzne. Warto się dowiedzieć, czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu oraz jak smakują inne, niezwykłe polskie dania. Okazuje się, że wiele z nich jest wegańskich już od stuleci.

Książka "Roślinna kuchnia regionalna" to pozycja, którą można potraktować jako zbiór ciekawostek o naszej rodzimej kuchni. Tematyka niezwykle popularna zachęca do sięgnięcia po książkę, która napisana żywym językiem stanowi przyjemną lekturę.

O autorze:

Autor Paweł Ochman jest pisarzem, który od wielu lat porusza tematykę kuchni wegańskiej. Tym razem stara się ukazać, iż weganizm nie jest "wymysłem" czasów współczesnych, a ma tradycję głęboko zakorzenioną w polskiej kulturze.

Dane techniczne

Autor Paweł Ochman
Data wydania 2021, Czerwiec
Numer wydania 1
ISBN 9788366500877
Liczba stron 344
Wymiary 170 x 225 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl