Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Zapoznałem się z Polityką Prywatności i Regulaminem Newslettera i wyrażam zgodę na otrzymywanie wiadomości.
Produkt dnia
CELLFOOD MSM spray (30ml)
CELLFOOD MSM spray (30ml)
229,00 zł
szt.
Antybakteryjny Płyn do ciała Ag 124 (100 ml)
Antybakteryjny Płyn do ciała Ag 124 (100 ml)
59,00 zł 42,00 zł
szt.
Płyn do ciała STABILIZOWANY CZARNOMORSKI ŁUG (950ml)
Płyn do ciała STABILIZOWANY CZARNOMORSKI ŁUG (950ml)
32,00 zł 23,00 zł
szt.
Biolit Florenta krem (30 ml)
Biolit Florenta krem (30 ml)
75,00 zł 53,00 zł
szt.
Żel siarczkowy - Serum Psorino  (100 g) - KROK 1
Żel siarczkowy - Serum Psorino (100 g) - KROK 1
35,00 zł 26,00 zł
szt.
Natur C active - Aktywna witamina C
Natur C active - Aktywna witamina C
19,00 zł 15,00 zł
egz.
Antybakteryjny tonik Ag 123 na trądzik (100 ml)
Antybakteryjny tonik Ag 123 na trądzik (100 ml)
59,00 zł 42,00 zł
szt.
Propolis Plus Cynk i Acerola (60 tabl.)
Propolis Plus Cynk i Acerola (60 tabl.)
28,50 zł 21,00 zł
szt.
Vita Biosa 1000 ml
Vita Biosa 1000 ml
169,00 zł 120,00 zł
egz.

Żywność fermentowana i probiotyczna

zywnosc_fermentowana_i_probiotyczna.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 27,50 zł 34,30 zł 27.50
ilość egz.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych.
Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata.
Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem.
Trwale, smacznie, zdrowo. 

Autor: Michael Dietz
Tłumacz: Małgorzata Rzepka

Dane techniczne

Autor Michael Dietz
Tłumacz Małgorzata Rzepka
Data wydania 2017, Marzec
Numer wydania 1
ISBN 9788365404572
Liczba stron 124
Wymiary 145 x 205 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl