
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Narimax Fast - metabiotyk 200 mg, (30 kapsułek)
- Narum + Mumio 200 mg (30 kapsułek)
- Największe kłamstwa współczesnej medycyny czyli gorzka prawda o leczeniu
- Klucze Henocha - Księga Wiedzy
- Prenumerata NŚ 2021 (roczna - Polska)
- Święty Grzybóg. Szamanizm, eucharystia i naturalne korzenie mitologii
- Samoleczenie metodą BSM + VCD gratis. Będziesz żyć długo i zdrowo
- Nieznany Świat 2/2021 (362)
- Nieznany Świat 1/2021 (361)
- Prawdziwe źródła Polski
Żywność probiotyczna. Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby






Opis
Badania naukowe wykazały, że współczesne społeczeństwo jest coraz bardziej podatne na choroby, a odporność większości ludzi jest na alarmująco niskim poziomie. Nic dziwnego, skoro codziennie dostarczamy swoim organizmom masę zbędnych, a nawet szkodliwych związków chemicznych, znajdujących się w większości spożywanych przez nas posiłków. Na szczęście istnieje na to sposób. Jest nim żywność probiotyczna.
Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i szeregiem dolegliwości, jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Pomaga wziąć zdrowie we własne ręce, ucząc jak przyrządzać i wprowadzać do diety trzy potężne probiotyczne produkty – kefir, kombuchę i kiszone warzywa. Stosując opracowany przez nią program żywieniowy możesz zalać swój organizm miliardami pożytecznych bakterii, które przywrócą w Twoim ciele równowagę i pozwolą mu uzdrowić się w naturalny sposób.
Ta książka rozwieje wszelkie obawy przed samodzielnym przygotowaniem probiotycznej żywności, pozwalając Ci wyleczyć układ pokarmowy oraz doświadczyć energii, zdrowia i witalności, które staną przed tobą otworem, kiedy twoje ciało zacznie działać tak, jak powinno. Znajdziesz tu ponad 100 przepisów na proste i smaczne potrawy zawierające probiotyczną żywność, od koktajli po desery. Poznasz również przydatne informacje dotyczące korzystnych właściwości prebiotyków takich jak jabłka, brokuły, cebula, dynia piżmowa, kiełki brukselki i miód.
Naturalna żywność gwarancją zdrowia!
Autor: Donna Schwenk
Tłumacz: Anna Lewicka
Dane techniczne
Autor | Donna Schwenk |
Tłumacz | Anna Lewicka |
Data wydania | 2016, Czerwiec |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788365404190 |
Liczba stron | 324 |
Wymiary | 145 x 205 mm |
Okładka | miękka |
tagi | Vgr*4Bj$ |