Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
- Prawa ewolucji świadomości
- Harmonia - percepcja pozazmysłowa jako klucz do tajemnic Wszechświata
- Inne światy. Przygotowanie do kontaktu
- Prenumerata NŚ 2025 (roczna - Polska)
- Api Immunal z kurkumą, ekstraktem z kocanki włoskiej i witaminą C (60 kapsułek)
- Kalendarz ścienny Majów na 2025 rok
- Alfa Aktive 30 x 20 ml (600 ml)
- Bioenergoterapia radiestezyjna w praktyce Zbigniewa Ożarskiego
- Sirius-D Classic (100g)
- Narum Forte 100 mg (30 kapsułek)
Natto liofilizowany ekstrakt (200g)
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Liofilizowany ekstrakt z Natto 200g
Skład: liofilizowany ekstrakt z fermentowanego ziarna sojowego. 100g produktu powstało z 600g surowca (fermentowane ziarno sojowe).
Masa netto: 200g
Kraj pochodzenia surowca: Chiny
Wartości odżywcze w 100g produktu/% realizacji referencyjnego dziennego spożycia:
Wartość energetyczna 100g: 426kcal (1782kJ)
Białko: 38,94g
Węglowodany ogółem: 28,68g
w tym błonnik: 11,88g,
cukry: 8,78g
skrobia: 8,02g
alkohole: 0,00g
Tłuszcz ogółem: 22,44g
wtym nacycone: 3,52g
jednonienasycone: 5,28g
wielonienasycone: 13,64g
w tym kwasy omega 3: 2,27g
kwasy omega 6: 11,37g
enzym nattokinaza: 12000FU
Cholina: 228mg
Wit. C: 52mg/65
Wit. B5 (kwas pantotenowy): 0,95mg/15,8
Wit. B2 (ryboflawina): 0,76mg/54,3
Wit. B1 (tiamina): 0,64mg/58,2
Wit. B6: 0,52mg/37,1
Wit. K (Mk 7): 96,8mcg/129
Kwas foliowy: 32mcg/16
Potas: 2916mg/145,8
Wapń: 868mg/108,5
Fosfor: 696mg/99,4
Magnez: 460mg/122,7
Żelazo: 34,4mg/245,7
Cynk: 12,6mg/121,2
Mangan: 6,11mg/305,6
Miedź: 2,67mg/267
Selen: 35,3mcg/64,2
Informacje dodatkowe:
Dzięki zastosowaniu zaawansowanej technologii koncentracji metodą "na zimno" produkt zachowuje wszystkie właściwości świeżego Natto, łącznie z aktywnymi enzymami. Jednocześnie pozbawiony jest charakterystycznego nieprzyjemnego zapachu. Jedna porcja koncentratu odpowiada około sześciu porcjom świeżego Natto. Ojczyzną Natto jest Japonia, gdzie jest cenione za swe niezwykłe właściwości odżywcze. W szczególności wysoką zawartość witaminy K2, w jej rzadkiej wartościowej naturalnej postaci MK7 oraz enzymu nattokinaza, któremu Japończycy przypisują szczególne znaczenie. Ten potencjał odżywczy powstaje w wyniku fermentacji ziarna sojowego z uzyciem bakterii Bacillus Subtilis. Dzięki ich aktywności struktura soi podlega przeobrażeniu do postaci o wysokiej biodostępności składników odżywczych.
Soposób użycia: liofilizowane Natto może służyć do wzbogacania posiłków. Można nim posypywać płatki, makarony, kanapki oraz sałatki.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Producent: MERIDIAN, ul. Mogielnicka 19, 05-600 Grójec
Dane techniczne
Model | opakowanie 200g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.