Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
- Biblia a reinkarnacja. Albo listy do Teofila
- ADR Sol Powder (60g)
- Api Immunal z kurkumą, ekstraktem z kocanki włoskiej i witaminą C (60 kapsułek)
- Rozmowy z Bogiem i nie tylko.... cz. II
- Sirius-D Classic (100g)
- Terapia inhalacyjna wodorem
- Kanon Medycyny Chińskiej Żółtego Cesarza
- Księga Mirdada. Dziwna opowieść o klasztorze, zwanym niegdyś Arką
- BETAVEN koncentrat z błonnika owsa - proszek (180g)
- Alfa Aktive 30 x 20 ml (600 ml)
Jedz zielone
Cena regularna:
39,90 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków.
Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań na widok którego wiele osób, a zwłaszcza dzieci, ma „alergię”. Jedzenie warzyw kojarzymy też zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo większe „pole rażenia”. Substancje w nich zawarte odżywiają nasze ciało, wzmacniają odporność, zapobiegają i chronią w sposób naturalny przed wieloma chorobami, a nawet leczą. I tak likopen w pomidorach poprawia odporność i redukuje stan zapalny. Warzywa zawierające skrobię chronią przed rakiem przewodu pokarmowego. Jedzenie roślin z rodziny krzyżowych - brokułów, brukselki, kalafiora czy rzeżuchy, chroni nie tylko przed nowotworami, ale również ma pozytywny wpływ na mózg, wzrok, łagodzi alergiczne zapalenie dróg oddechowych. Pomagają one przy cukrzycy typu 2, a nawet są przydatne w leczeniu autyzmu. Dzięki warzywom w naszej diecie zmniejszamy ryzyko rozwoju chorób serca, udaru oraz nadciśnienia tętniczego.
Hanna Stolińska-Fiedorowicz obala mity o zielonych warzywach i udowadnia, że mogą na stałe zagościć w naszym menu jako smaczne i niecodzienne dania. Z książki dowiemy się jakie warzywa spożywać w poszczególnych miesiącach roku. Jak je przechowywać i przygotowywać, by wydobyć jak najwięcej z ich zdrowotnego potencjału. Autorka pokazuje również, w jaki sposób wprowadzić je do swojej diety w celu poprawy samopoczucia oraz zapobiegania poważniejszym dolegliwościom w przyszłości. Ostrzega również, kiedy spożywanie niektórych roślin może osłabiać lub wzmacniać działanie przyjmowanych przez nas leków.
Paula Kraśniewska w blisko 90 przepisach pokazuje, że zielone warzywa i przyprawy mogą przybrać postać smakowitych i sycących dań. Przełamuje stereotypy związane z ich właściwościami, smakiem i wyniesionym z domu rodzinnego sposobem przyrządzania.
Dane techniczne
Autor | Hanna Stolińska-Fiedorowicz |
Data wydania | 2019 |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788380212206 |
Liczba stron | 256 |
Wymiary | 165x220 |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.