Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
- Alfa Aktive 30 x 20 ml (600 ml)
- Uratowanie ludzkości wbrew niej samej
- Klucze Henocha - Księga Wiedzy
- Nieznana historia ewolucji miłości
- Mechanizm szoku religijnego i upadku Kościoła
- Apteka Pana Boga. Porady i praktyka stosowania ziół leczniczych
- RAMTHA Biała Księga
- Ekstrakt z gojnika (Sideritis Scardica) (300ml)
- Tajemnice aury ludzkiej
- Witamina B12 Metylokobalamina (30 kapsułek)
Księga kwiatów jadalnych. 300 przepisów, historia roślin
Opis
Kwiaty jadalne cieszą się coraz większą popularnością w kuchni nie tylko ze względów estetycznych, ale także ich właściwości odżywczych.
Nasturacja czy ogórecznik zawiera witaminę C, róża, lawenda witaminę młodości czyli E, chryzantemy, goździki zawierają potas a z kolei nagietek, fiołek, mniszek tak wartościowe fitozwiązki.
Kwiaty na talerzu zawsze powodują zaciekawienie gości i chociażby dlatego warto poznać ich właściwości zdrowotne. Nie bójmy się eksperymentów kulinarnych ponieważ w tym przypadku mogą one nam tylko dostarczyć przyjemności smakowych i estetycznych.
Mirelle Gayet proponuje aż 300 przepisów z różnych kwiatów. Dodatkowo w książce znajdują się pomysły jak aromatyzować sery, miody, octy, kremy dodając płatki kwatów w różnej postaci.
Dane techniczne
Autor | Mireille Gayet |
Tłumacz | Beata Wojciechowska-Dudek |
Data wydania | 2020 |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788365852236 |
Liczba stron | 352 |
Wymiary | 175 x 245 mm |
Okładka | twarda |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.