Księga kwiatów jadalnych. 300 przepisów, historia roślin

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 89,00 zł 89.00
ilość egz.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Kwiaty jadalne cieszą się coraz większą popularnością w kuchni nie tylko ze względów estetycznych, ale także ich właściwości odżywczych.

Nasturacja czy ogórecznik zawiera witaminę C, róża, lawenda witaminę młodości czyli E, chryzantemy, goździki zawierają potas a z kolei nagietek, fiołek, mniszek tak wartościowe fitozwiązki.

Kwiaty na talerzu zawsze powodują zaciekawienie gości i chociażby dlatego warto poznać ich właściwości zdrowotne. Nie bójmy się eksperymentów kulinarnych ponieważ w tym przypadku mogą one nam tylko dostarczyć przyjemności smakowych i estetycznych.

Mirelle Gayet proponuje aż 300 przepisów z różnych kwiatów. Dodatkowo w książce znajdują się pomysły jak aromatyzować sery, miody, octy, kremy dodając płatki kwatów w różnej postaci.

Dane techniczne

Autor Mireille Gayet
Tłumacz Beata Wojciechowska-Dudek
Data wydania 2020
Numer wydania 1
ISBN 9788365852236
Liczba stron 352
Wymiary 175 x 245 mm
Okładka twarda

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl