
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Pasta do zębów Dabur Herbal Neem (100ml)
- Podróż do domu. Przypowieść Kryona
- Pasta do zębów Dabur Herbal Bazylia (100ml)
- Pasta do zębów Dabur Herbal Goździk (100ml)
- Książka o tabu na drodze do samopoznania
- Rady Szeptunki. O medycynie inaczej
- Tajne stowarzyszenia 3 - Wojna wolnomularzy. Wysoki hierarcha wolnomurarski ujawnia
- Dlaczego jesteśmy na Ziemi?
- Pasta do zębów Dabur Herbal z aloesem (100ml )
- Autoterapia dzieci w opowiadaniach. Mam moc wyzdrowieć
Nowoczesne zasady odżywiania. Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie
Cena regularna:
69,90 zł
towar niedostępny






Opis
W swojej książce Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono - autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach. Następnie porównuje opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu. Campbell zachęca czytelników i czytelniczki do wykluczenia z diety produktów odzwierzęcych, gdyż - jak dowodzi - będą mogli w ten sposób cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem. W przekonujący sposób dowodzi, że żywność pochodzenia zwierzęcego jest odpowiedzialna za coraz częstsze występowanie chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby serca, cukrzyca, nowotwory, otyłość czy choroba Alzheimera. Swoją pracą kontruje panujące od dawna przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów odzwierzęcych i wykazuje ogrom mylących, nierzadko sprzecznych ze sobą informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.
Jestem wegetarianką od wielu lat. Moje dzieci - od urodzenia. Czy zadawano mi pytania o słuszność stosowania takiej diety? Bardzo często. Czy słyszałam, że z własnym życiem mam prawo robić, co chcę, ale nie powinnam ryzykować zdrowiem moich córeczek? Tysiące razy. Świadomość społeczeństwa zmienia się powoli, ale książka Nowoczesne zasady odżywiania to krok milowy w dziedzinie dietetyki. Wywraca do góry nogami wszelkie piramidy żywieniowe i na przykładzie wieloletnich, przeprowadzonych na gigantyczną skalę badań pokazuje, jakie stosować metody, by cieszyć się zdrowiem w każdym wieku. To lektura obowiązkowa dla wszystkich niedowiarków!
(Monika Mrozowska, aktorka, autorka książek kulinarnych)
Autor: T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II
Tłumacz: Marta Paciorkowska
Dane techniczne
Autor | T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II |
Tłumacz | Marta Paciorkowska |
Data wydania | 2024 |
Numer wydania | 2 |
ISBN | 9788375796087 |
Liczba stron | 444 |
Wymiary | 165 x 240 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.