
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Kod ciała. Odblokuj naturalną zdolność organizmu do samouzdrawiania
- Kod emocji. Jak uwolnić zablokowane emocje i cieszyć się zdrowiem, szczęściem oraz miłością
- Medytacje. Dobra Karma
- Życie nie kończy się śmiercią. Rozmowy z duchem o sekretach życia po życiu, wędrówce dusz i naszych przewodnikach duchowych
- Wspomnienia. Dobra Karma
- Ekstrakt z gojnika (Sideritis Scardica) (300ml)
- Oś świata. Ślady najstarszej ziemskiej cywilizacji
- Balsam z omułka zielonowargowego (150 ml)
- Kapsułki z koncentratem z omułka zielonowargowego (170 kap.)
- Dzieci nowego tysiąclecia. Dzieci Indygo zmieniają świat
Podano do stołu. Dlaczego wszystko, co nam dotąd mówiono o jedzeniu, nie jest prawdą
towar niedostępny






Opis
Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia?
Czy liczenie kalorii ma sens?
Czy istnieją dowody na to, że kawa jest dla nas szkodliwa?
Dzięki swoim pionierskim badaniom profesor Tim Spector obala te i wiele innych mitów na temat jedzenia. W książce Podano do stołu analizuje skandaliczny brak wiarygodnych badań stojących za wieloma planami dietetycznymi, oficjalnymi zaleceniami i cudownymi kuracjami, i zachęca nas do ponownego przemyślenia naszej relacji z jedzeniem – nie tylko dla naszego zdrowia jako jednostek, ale dla przyszłości planety.
„Fascynujące i krytyczne spojrzenie na popularne mity o jedzeniu”.
(Michael Mosley, autor książki Jelita wiedzą lepiej)
„Ta książka powinna być dostępna na receptę”.
(Felicity Cloake, autorka książek, dziennikarka specjalizująca się w kulinariach)
„Rewolucja żywieniowa już trwa, a Tim Spector stał się jednym z jej pionierów. To, co pisze, jest pouczające i niezwykle aktualne”.
(Yotam Ottolenghi, pisarz, restaurator i pisarz kulinarny)
„Ta książka pomoże ci zdecydować, co dodać do listy następnych zakupów w sklepie spożywczym… To jedna z najbardziej klarownych i przystępnych książek o odżywianiu, jakie czytałam. Odświeżająco bezstronna, głęboko pouczająca i wolna od modnych zasad dietetycznych”.
(Bee Wilson, „Guardian”)
„Dementuje dekady fałszywych informacji. Podano do stołu to fascynująca lektura”.
(Tony Turnbull, „The Times”)
„Podano do stołu to przebój literatury na temat żywienia”.
(Niall Toner, „Sunday Times”)
„Obok tej książki nie można przejść obojętnie. Jest punktem wyjścia do dyskusji na temat żywienia w Polsce”.
(dr inż. Agnieszka Leciejewska, specjalista dietetyk)
Dane techniczne
Autor | Tim Spencer |
Tłumacz | Danuta Śmierzchalska |
Data wydania | 2023, Marzec |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788367510745 |
Liczba stron | 336 |
Wymiary | 140 x 200 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.