
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Fizyka duszy. Kwantowa księga życia, umierania i nieśmiertelności
- Klucze Henocha - Księga Wiedzy
- Czas przejścia. Od istoty ludzkiej do istoty światła
- Nieznany Świat 08/2023 (392)
- Manuka Oil Olejek MANUKA 100% (10 ml)
- Światło, żywy duch
- Quantum Shield Tarcza Energii skalarnej. Neutralizator promieniowania elektromagnetycznego. Golder (Złota). Pakiet 6 sztuk + KARTA GRATIS !
- Prawdziwe cele ludzkości i nowe spojrzenie na jej ewolucję
- Przemiany na Ziemi jako wrota do przyszłości
- Sirius-D Sport (100g) o smaku kurkumy i cynamonu - podwójna moc
Dieta według Pięciu Przemian. Potrawy, które leczą i odżywiają





Opis
Pięć Przemian to coś więcej niż dieta. Autorka proponuje nowy sposób odżywiania, który zadba o Twoje zdrowie, a równocześnie umożliwi delektowanie się smakiem przygotowanych posiłków. Zyskasz świadomość, że odżywiasz i regenerujesz organizm, będziesz wypoczęty i pełen energii.
Dzięki tej książce poznasz:
- zasady gotowania według Pięciu Przemian,
- właściwości lecznicze popularnych produktów,
- proste przepisy na smaczne i zdrowe sałatki, zupy, dania główne oraz desery,
- dziko rosnące rośliny i ich wykorzystanie w kuchni,
- tabele, które odzwierciedlają energetyczną wartość posiłków,
- metody odbudowy równowagi między sobą a otoczeniem,
- sposoby na eliminowanie takich chorób jak nadciśnienie, cukrzyca, wrzody żołądka i inne.
W dzisiejszym świecie wszyscy jesteśmy narażeni na stres, brak ruchu oraz toksyny z zanieczyszczonego środowiska, co powoduje coraz częstsze ujawnianie się schorzeń cywilizacyjnych. Sami możemy jednak zadbać o swoje zdrowie stosując żywienie dostosowane do naszych potrzeb. Z pomocą przychodzi nam Tradycyjna Medycyna Chińska i dieta według Pięciu Przemian.
Książka jest podzielona na działy, w których przedstawione są owoce i warzywa mające zastosowanie w naszej tradycyjnej kuchni. Autorka opisuje też rośliny zapomniane, dziko rosnące, także te uważane za chwasty, a mogące wzbogacić nasz jadłospis. Podstawową zasadą przygotowywania posiłku według Pięciu Przemian jest zachowanie właściwej kolejności dodawania składników do potrawy. O sile energetycznej i leczniczej decyduje ostatni składnik. W zależności od tego, jaki organ wewnętrzny Ci niedomaga, przygotujesz posiłek, który zregeneruje narząd i wyeliminuje ból. Na przykład pomidorówka, ugotowana zgodnie z zasadami Pięciu Przemian, ma działanie przeciwnowotworowe i bakteriobójcze, obniża poziom cholesterolu, a przy tym wzbogaca organizm w szereg związków mineralnych i witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania całego ciała.
Autorka prezentuje sposób odżywiania dostosowany do konkretnej osoby, zamiast typowej diety, która wymaga wyrzeczeń. Będziesz mógł nie tylko delektować się smakiem przygotowanych posiłków, lecz również zyskasz świadomość, że wspomagasz własne zdrowie.
Poznaj smaki zdrowia.
Autor: Katarzyna Maria Puchacz
Dane techniczne
Autor | Katarzyna Maria Puchacz |
Data wydania | lipiec, 2015 |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 978-83-64278-78-5 |
Liczba stron | 256 |
Wymiary | 145 x 205 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.