Dzika kuchnia z łąk i lasów

dzika_kuchnia_z_lak_i_lasow.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 35,99 zł

Cena regularna: 39,95 zł

35.99
Najniższa cena od wprowadzenia towaru: 39,95 zł
ilość egz.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją.

Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie.

Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne.

Dane techniczne

Autor Monika Gajewska-Okonek
Data wydania 2022, Lipiec
Numer wydania 1
ISBN 9788382226102
Liczba stron 192
Wymiary 170 x 245 mm
Okładka twarda

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl