
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Pułapka iluzji. Jak rozpoznać ukryty system kontroli i z niego uciec
- Hepa-Complex
- Umysł na wolności
- Autobiografia Nikoli Tesli. Moje wynalazki
- Rady Szeptunki. O medycynie inaczej
- Człowieku sam poznaj siebie
- Rozmowy ze śmiercią
- Książka za milion euro
- Pasta do zębów Dabur Herbal Neem (100ml)
- Bioenergoterapia radiestezyjna w praktyce Zbigniewa Ożarskiego
Dzika kuchnia z łąk i lasów
Cena regularna:
39,95 zł
towar niedostępny






Opis
W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją.
Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie.
Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne.
Dane techniczne
Autor | Monika Gajewska-Okonek |
Data wydania | 2022, Lipiec |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788382226102 |
Liczba stron | 192 |
Wymiary | 170 x 245 mm |
Okładka | twarda |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.