
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Sirius-D Classic (100g)
- Narum Caps 150 mg (30 kapsułek)
- Królestwo Boga w Tobie
- NUKLEOTYDY Nu Cell IM (180 kapsułek) - na odporność
- Zakochaj się w sobie czyli sztuka spełniania marzeń
- Matsun Lactobacterium mazuni "Karine" Str.2 7,5g, 30 kapsułek
- Sirius-D Sport (100g) o smaku kurkumy i cynamonu - podwójna moc
- Silicum Aurum (100g, 200 tabletek) - suplement diety
- Kadzidła Mahakala
- Narum Fast - metabiotyk 200 mg, (30 kapsułek)
Grzyb herbaciany





Opis
Książka autora bestsellera „Woda utleniona na straży zdrowia”
Tym razem Iwan Nieumywakin opowiada o prozdrowotnych właściwościach grzyba herbacianego, znanego również pod nazwą kombucha.
Tak naprawdę nie jest to pojedynczy organizm, lecz unikalny zestaw żyjących w symbiozie grzybów drożdżowych i bakterii kwasu octowego. W wyniku dwóch procesów fermentacji otrzymujemy przyjemny w smaku, orzeźwiający i zdrowy napój.
Stanowi on źródło wielu cennych enzymów i witamin, będących produktami przemiany materii mikroskopijnych mieszkańców kolonii. Co więcej, w wyciągu obecne są substancje antybiotyczne, które działają zabójczo nawet na gronkowca złocistego, dur brzuszny, pneumokoki, czerwonkę i krztusiec, co potwierdzono we wschodnich instytutach naukowych.
Kombucha znana jest od starożytności i występuje pod wieloma nazwami. Pierwsze wzmianki o niej pojawiły się w chińskich zapiskach z V w. n.e. Już wtedy służyła zdrowiu cesarzy Chin. Grzybek wyjęty z roztworu przypomina meduzę, stąd jego naukowa nazwa – meduzomyceta. Analogicznie wytwarzany przez niego naturalny antybiotyk nazwano meduzyną.
Dane techniczne
Autor | Iwan Nieumywakin |
Data wydania | 2018 |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 978-83-62185-29-0 |
Liczba stron | 146 |
Wymiary | 140x200 mm |
Okładka | miękka |