Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Zapoznałem się z Polityką Prywatności i Regulaminem Newslettera i wyrażam zgodę na otrzymywanie wiadomości.
Produkt dnia
Żel mineralizujący do higieny jamy ustnej (75ml)
Żel mineralizujący do higieny jamy ustnej (75ml)
42,00 zł 29,00 zł
szt.
Spuścizna Atlantydy. Dziedzictwo Hegolitów
Spuścizna Atlantydy. Dziedzictwo Hegolitów
62,00 zł 25,00 zł
egz.
Narum Witamina D3 + Biominerały 300 mg (30 kapsułek)
Narum Witamina D3 + Biominerały 300 mg (30 kapsułek)
49,90 zł 39,90 zł
szt.
Nauka o umyśle
Nauka o umyśle
49,90 zł 19,90 zł
egz.
Mahabharata - Największy epos świata
Mahabharata - Największy epos świata
78,00 zł 42,90 zł
egz.
12 snów
12 snów
24,90 zł 14,00 zł
egz.

Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin

  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 55,70 zł 69,60 zł 55.70
ilość egz.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością odżywczych substancji. Od wieków nasi przodkowie je zbierali. Były one dla nich jednocześnie pożywieniem i lekiem. Teraz każdy z nas może sięgnąć po wiedzę przodków i zaczerpnąć z naturalnego źródła smaku oraz zdrowia.

Zapewne wszyscy znają bardzo popularną roślinę jaką jest babka lancetowata. Ale już nie wszyscy wiedzą, że z jej młodych liści można przygotować pyszną sałatkę czy ugotować jak szpinak i dodawać do omletów czy jajecznicy. Okłady z babki lancetowatej stosuje się w przypadku zranień, zapaleń skóry, oparzeń, obrzęków i ukąszeń owadów. Powszechnie występującą rośliną jest mniszek, którego liście i korzenie mają działanie moczopędne. Jest też pomocny w dolegliwościach wątroby, oczyszcza krew, łagodzi zaburzenia trawienne. To zastosowanie jedynie 2 spośród 200 roślin opisanych w tej publikacji, a które bez problemu spotkasz na łące, trawniku lub w lesie. Teraz sam możesz sprawdzić w czym pomogą Ci pozostałe z nich.

Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem. Znajdziesz w niej informacje o najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dziko rosnących roślinach jadalnych wraz ze zdjęciami i opisem ich właściwości odżywczych i leczniczych. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części rośliny można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób je wykorzystać. Nauczysz się także umiejętnie rozpoznawać trujące rośliny, które można łatwo pomylić z jadalnymi.

Zdrowie i smak z natury.

Autor: Steffen Guido Fleischhauer, Jurgen Guthmann, Roland Spiegelberger

Tłumacz: Kamil Gałczyński

Dane techniczne

Autor Steffen Guido Fleischhauer, Jurgen Guthmann, Roland Spiegelberger
Tłumacz Kamil Gałczyński
Data wydania 2020, Październik
Numer wydania 3
ISBN 9788381685115
Liczba stron 336
Wymiary 145 x 205 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl