Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
- Rozmowy z Bogiem i nie tylko.... cz. II
- Język cudów. Naucz się rozmawiać ze zwierzętami
- Biblia a reinkarnacja. Albo listy do Teofila
- Pasta do zębów Dabur Herbal Neem (100ml)
- Narum Fast - metabiotyk 200 mg, (30 kapsułek)
- PILONYX
- Klucze Henocha - Księga Wiedzy
- Rozmowy z Bogiem po polsku. Część 1
- Api Immunal z kurkumą, ekstraktem z kocanki włoskiej i witaminą C (60 kapsułek)
- Prenumerata NŚ 2025 (roczna - Polska)
Roślinne kuchnie świata. Przepisy na dania z każdego zakątka globu
Cena regularna:
89,90 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Smakowita podróż bez biletu
Ta książka zabierze cię w kulinarną podróż bez konieczności pakowania walizek. Znajdziesz w niej przepisy na dania roślinne, które są częścią tradycji na wszystkich kontynentach – od streetfoodowych klasyków z Ameryki Północnej, przez europejskie placki, pizze i makarony, zielone falafele z Afryki, aromatyczne potrawy strączkowe z Indii, dania typu stir-fry z Dalekiego Wschodu aż po egzotyczne specjały z Australii i Oceanii.
Dorota Jaworska odkrywa bogactwo roślinnych smaków w każdym zakątku globu. Nawet w kuchniach, które słyną z potraw mięsnych, znajduje oryginalne dania wegańskie będące częścią dziedzictwa kulinarnego. W swojej książce celebruje mnogość kultur i ich różnorodność, która wyraża się także poprzez jedzenie. To idealna lektura dla tych, którzy chcą przywozić z podróży smaki niczym najcenniejsze pamiątki, jak również dla tych, którzy pragną wzbogacić swoje domowe menu o egzotyczne, ale łatwe do przygotowania potrawy.
Wprowadź autentyczne roślinne smaki z całego świata do swojej kuchni!
O autorce:
Dorota Jaworska - dziennikarka, autorka książki A jak nie mięso, to co? i bloga drogomaniak.com. Podczas podróży schodzi z utartych ścieżek, zagłębia się w miejsca oddalone od głównych atrakcji, rozmawia z mieszkającymi tam ludźmi i zagląda im do garnków. Kolekcjonuje lokalne przepisy z różnych stron świata, a że od lat nie je produktów odzwierzęcych, gromadzi te, które powstają wyłącznie z roślinnych składników. Jej zbiory pokazują bogactwo bezmięsnych dań, jakie można znaleźć w każdym zakątku globu.
Dane techniczne
Autor | Dorota Jaworska |
Data wydania | 2024, Wrzesień |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788368121254 |
Liczba stron | 376 |
Wymiary | 190 x 250 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.