Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
- Prawa ewolucji świadomości
- Harmonia - percepcja pozazmysłowa jako klucz do tajemnic Wszechświata
- Inne światy. Przygotowanie do kontaktu
- Prenumerata NŚ 2025 (roczna - Polska)
- Api Immunal z kurkumą, ekstraktem z kocanki włoskiej i witaminą C (60 kapsułek)
- Alfa Aktive 30 x 20 ml (600 ml)
- Kalendarz ścienny Majów na 2025 rok
- Sirius-D Classic (100g)
- Bioenergoterapia radiestezyjna w praktyce Zbigniewa Ożarskiego
- Sirius-D Sport (100g) o smaku kurkumy i cynamonu - podwójna moc
Uwaga ! Żywność - ukryta prawda o tym, co jemy
Cena regularna:
19,90 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Sztuka oszukiwania kupującego została doprowadzona do doskonałości. Maskowanie przeterminowanych produktów żywnościowych to część obowiązków sprzedawcy, co stanowi tajemnicę poliszynela. Rzecz w tym, że zabrania się wyrzucania zepsutych produktów. Sprzedawca musi je sprzedać po cenie produktu wysokiej jakości. W przeciwnym razie właściciel kramu odliczy wartość przeterminowanego produktu, który nie został sprzedany z pensji sprzedawcy. Dlatego trzeba przeterminowanym towarom nadać atrakcyjny wygląd. Bez oszustwa nie ma sprzedaży. Hipermarkety na wszelkie sposoby starają się zwiększyć obrót, na przykład wydłużając okresy przydatności towarów. Przeterminowane produkty na nowo się pakuje, okleja i wystawia na ladę. Słyszałeś dowcip o tym, że mięso może wyleczyć każde zapalenie? Prawda jest prosta: jeśli zwierzę zachoruje, weterynarze podają mu ogromne dawki antybiotyków. Jeśli leczenie nie pomogło, zwierzę idzie na ubój. Taką właśnie drogą ogromne dawki antybiotyków trafiają najpierw do mięsa, a potem do organizmu człowieka. Z niniejszej książki poznasz: metody oszustwa stosowane w hipermarketach. Najbardziej rozpowszechnione metody oszukiwania przy sprzedaży mięsa, ryb, nabiału, olejów roślinnych, herbat, kaw.
Dowiesz się także:
- Co tak naprawdę spożywamy?
- Dlaczego niebezpieczna żywność jest taka smaczna?
- Jak produkty z dodatkami syntetycznymi wpływają na zdrowie?
- Jak nas oszukują na targu?
- Jak ustalić jakość produktów żywnościowych?
- Co robić, jeśli Cię oszukano?
Autor: Leonid Rudnicki
Dane techniczne
Autor | Leonid Rudnicki |
Data wydania | 2014 |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 978-83-936500-3-3 |
Liczba stron | 136 |
Wymiary | 140 x 200 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.