
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Nieznana historia ewolucji miłości
- Odpowiedź
- Kryształowa aura - Muzyka terapeutyczna
- Sirius-D Classic (100g)
- Christina. Nieposłuszeństwo miłości
- Przeklęte łzy Słońca
- Zestaw 3 x AP SENSATION (Kolagen w kapsułkach)
- Sirius-D Sport (100g) o smaku kurkumy i cynamonu - podwójna moc
- Powrót do życia. niezwykłe przypadki dzieci, które pamiętają swoje poprzednie wcielenia
- Nieznany Świat 5/2022 (377)
Zielnik. Jedzenie i domowe kuracje z łona natury





Opis
Dzikie pesto, ketchup z jarzębiny, eliksir różany czy bułeczki poziomkowe. Naturalny krem do twarzy czy maść z wosku pszczelego. A może ognisty winegret z chrzanem jako lekarstwo na przeziębienie?
Doświadczona zielarka Lisen Sundgren objaśnia, jak korzystać z dobrodziejstw natury, by tworzyć wysmakowane dania oraz leki domowej receptury. Przedstawia przewodnik po niemal stu gatunkach dziko rosnących roślin jadalnych: drzewach, krzewach owocowych, ziołach, roślinach warzywnych i przyprawowych. Podaje miejsce ich występowania, zwięzłą informację, kiedy można je zbierać, jak smakują, jaką posiadają wartość odżywczą i jaki mają wpływ na nasze zdrowie. A wszystko to zilustrowane przepięknymi grafikami, które pomogą rozpoznać każdą roślinę.
Wszyscy chcielibyśmy żyć oszczędniej i w zgodzie z naturą. Instynkt podpowiada, że byłoby to dla nas dobre. Brak nam jednak podstawowej wiedzy o właściwościach roślin oraz pewności, co z nimi robić. Na stronach Zielnika znajdziecie wszystkie niezbędne informacje o dziko rosnących roślinach jadalnych oraz pomysły i przepisy na pyszne dania, nalewki, napary czy kremy.
Dane techniczne
Autor | Lisen Sundgren |
Tłumacz | Agata Teperek |
Data wydania | 2021, Sierpień |
Numer wydania | 1 |
ISBN | 9788365973085 |
Liczba stron | 256 |
Wymiary | 160 x 2450 mm |
Okładka | twarda |