
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

- Pasta do zębów Dabur Herbal Neem (100ml)
- Genialne jelita. Jak mądrze odżywiać swój "drugi mózg"
- Prenumerata NŚ 2025 (roczna - Polska)
- Tajne stowarzyszenia 3 - Wojna wolnomularzy. Wysoki hierarcha wolnomurarski ujawnia
- Książka o tabu na drodze do samopoznania
- Tak wymyślono chrześcijaństwo
- Pasta do zębów Dabur Herbal Goździk (100ml)
- Dzieci nowego tysiąclecia. Dzieci Indygo zmieniają świat
- Kryształowe Dziecko. Kim naprawdę jesteś?
- Podróż do domu. Przypowieść Kryona
Lecznicza moc roślin. Jak bioflawonoidy chronią nas przed wieloma chorobami?
Cena regularna:
34,00 zł
towar niedostępny






Opis
Autor omawia mechanizmy powstawania wolnych rodników powodujących przedwczesne starzenie się organizmu i zagrażających naszemu zdrowiu. Wyjaśnia rolę antyoksydantów (w tym glutationu) w ich neutralizowaniu oraz wskazuje na znaczenie pokarmu roślinnego w profilaktyce antynowotworowej. Przedstawia terapeutyczne zastosowania bioflawonoidów i innych polifenoli. Należą do nich: pycnogenol (OPC) i resveratrol występujące w winogronach, aronii czy açai, związki katechinowe pochodzące z zielonej herbaty, antocyjany, kwasy fenolowe, a także genisteina i fitoestrogeny. Książka zawiera leksykon podstawowych pojęć z zakresu suplementacji odżywiania.
Autor: Janusz Dąbrowski
Dane techniczne
Autor | Janusz Dąbrowski |
ISBN | 978-83-932442-8-7 |
Liczba stron | 94 |
Wymiary | 150 x 200 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.