
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.

Lecznicza moc roślin. Jak bioflawonoidy chronią nas przed wieloma chorobami?
towar niedostępny






Opis
Autor omawia mechanizmy powstawania wolnych rodników powodujących przedwczesne starzenie się organizmu i zagrażających naszemu zdrowiu. Wyjaśnia rolę antyoksydantów (w tym glutationu) w ich neutralizowaniu oraz wskazuje na znaczenie pokarmu roślinnego w profilaktyce antynowotworowej. Przedstawia terapeutyczne zastosowania bioflawonoidów i innych polifenoli. Należą do nich: pycnogenol (OPC) i resveratrol występujące w winogronach, aronii czy açai, związki katechinowe pochodzące z zielonej herbaty, antocyjany, kwasy fenolowe, a także genisteina i fitoestrogeny. Książka zawiera leksykon podstawowych pojęć z zakresu suplementacji odżywiania.
Autor: Janusz Dąbrowski
Dane techniczne
Autor | Janusz Dąbrowski |
ISBN | 978-83-932442-8-7 |
Liczba stron | 94 |
Wymiary | 150 x 200 mm |
Okładka | miękka |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.